Öt férfit tartóztattak le a brit rendőrök, akikről azt gyanítják, hogy részt vettek a WikiLeakset támogató hackertámadásokban. A férfiak az Anonymous nevű csoport tagjaként követték el, számítógépüket arra használva, hogy ismételt lekérésekkel megbénítsák a csoport által kijelölt célpontokat. Az öt letartóztatott személy közül három tinédzser (15, 16 és 19 éves), ketten pedig 20 és 26 éves fiatalok.

Az amerikai követségi jelentéseket kiszivárogtató portált támogató támadásokat az Anonymous nevű aktivistacsoport szervezte. Célpontjaik között megtalálható volt a WikiLeakshez érkező pénzügyi támogatást befagyasztó PayPal, a MasterCard és Visa bankkártyakibocsátók, valamint a kiszivárogtatóoldal adatait törlő Amazon is.

Az Anonymoushoz nem képzett hackerek csatlakoztak, hanem mindennapi internetezők. Fegyverül egy szoftverek terhelési tesztjére kifejlesztett programot, a Low Orbit Ion Cannont (LOIC) választottak, amely lekérések ezreivel bombázta a célbavett oldalakat. A LOIC nem rendelkezett semmiféle védelmi mechanizmussal, nem rejtette el a támadásban résztvevők IP-címét, így az aktivisták azonosíthatóak maradtak.