Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Birodalmi menedzsment

Letöltés Androidra (ingyenes)
Letöltés iOS-re (ingyenes)
Letöltés Windows Phone-ra (ingyenes)
Letöltés Windows RT-re (ingyenes)

Az Angry Birds Star Wars bőrbe bújtatása után egy újabb, önmagában is hatalmas sikernek számító játékot vont be a franchise bűvkörébe a Disney, a Csillagok Háborúja jogainak új birtokosa. A mostani áldozat a Tiny Tower nevű üzleti szimulációs játék, ami világszerte játékosok millióit hódította már meg. Az új részben a történet szerint a Birodalomnak nincs elég tőkéje a Halálcsillag megépítéséhez, így a császár tervei szerint az állomás egy részét üzleti céllal hasznosítják. A Darth Vader szerepét magára öltő játékos feladata, hogy az állomáson létrehozott lakásokban szállásolja el a galaxis lakóit, akik a boltokban, éttermekben dolgozva bevételt generálnak a birodalomnak. A korábbiakhoz képest újítás, hogy már nem csupán a zökkenőmentes üzletmenet fenntartása a cél, hanem a Halálcsillag felépítése is. A toronyban lakó és dolgozó polgároknak fogalma sincs róla, hogy az épület két irányban terjeszkedik, míg a felszín fölött zajlik az üzlet, addig az ott termelt profitból a Birodalom a pinceszinteken kínzókamrákat tart fenn és fegyvereket fejleszt. A fejlődésen kívül a játékos feladata a Birodalom vendégeinek szórakoztatása, illetve a beszivárgó kémek kiszűrése és elfogása, amelyekért jutalom jár. A játék ingyenes, és a már megszokott üzleti modell szerint az alkalmazáson belüli vásárlással lehet extrákhoz hozzájutni, amelyek megkönnyítik a játékos dolgát. Emellett szerencsére az alkalmazás nem zaklat folyamatosan reklámokkal vagy próbál bejegyzéseket írni Facebook falunkra, így barátaink nem értesülnek arról, hogy mikor készül el a bázis szuperlézere.

1 Tovább

Madarak és kukacok - a hét legjobbjai Androidra

Újabb folytatás készült az Angry Birdsből, ingyenes lett a legjobb mobilos Office, de remek grafikával tértek vissza kedvenc kukacaink is.


Worms 2 Armageddon


Az app letöltése

Aki a 90-es években töltött éjszakákat azzal, hogy baráti társaságban vicces kukacokkal lőtte halomra egymást, azoknak feltétlenül ajánlott a játék Androidos kiadásának legújabb verziója. Nagy meglepetést nem fog okozni, a játékmenet és a felhasználható eszközök nagyjából ugyanazok az aknavetőtől az sörétes puskán át a szuperbirkáig. A gesztusokkal irányítást viszonylag jól megoldották a fejlesztők, alig pár perc alatt természetessé válik, az egyetlen probléma, hogy a PC-n megszokott kötéllel átfordulást nagyon nehéz kivitelezni. Habár van egyjátékos és online multiplayer funkció a Worms egyértelműen partyjáték, kocsmában, otthon, irodában haverokkal remek. A fejlesztők most akciósan kínálják a Google áruházában, egy sör áráért kitűnő vétel.


Angry Birds Star Wars II


Az app letöltése


Megérkezett a Star Wars köntösbe bújtatott madarak legújabb epizódja, ami a Csillagok háborúja első epizódjától veszi végig a történetet. Az előző részhez képest különlegesség, hogy a birodalom szempontjából is játszható a játék, így akár gonosz sith malacként irthatóak a felkelő madarak. A 30 különböző képességű karakter már a kezdetektől elérhető és szabadon variálható, így a hosszú játékidő és változatos élmény szavatolt. Újítás, hogy a boltban kapható Angry Birds figurákat egy telepod nevű eszközzel a játékban is használhatóvá tették, ehhez természetesen meg kell vásárolni őket egy játékboltban.


Quickoffice


Az app letöltése

A Google tavaly nyáron vásárolta fel a Quickoffice nevű dokumentumkezelő alkalmazást, ami eddig csupán fizetős verzióban, az üzleti felhasználók számára volt elérhető. A fejlesztők most ingyenesen hozzáférhetővé tették minden platformon, Androidon kívül iOS-re és Windows-ra is elérhető, a Google így próbál versenyre kelni a Microsofttal. Az alkalmazás minden fontosabb dokumentumtípust ismer és kezel, segítségével nem csak megnézni, de szerkeszteni is lehet. A próba során az alkalmazás megküzdött a bonyolultabb grafikonokat tartalmazó Excel táblázatokkal is, igaz a megjelenítés nem volt tökéletes. Az Quickoffice furcsasága, hogy az Office dokumentumokat szerkeszthető formában nyitja meg, a Google Drive-on tárolt dokumentumokat viszont PDF-ként kezeli, ezt remélhetőleg hamarosan javítani fogják. Gyengéi ellenére az ingyenesen elérhető office appok közül még mindig a legjobbak közé tartozik.


Ha szereted az appokat, kövesd a Techbázist a Facebookon is!

0 Tovább

Áprilisi bolondozás a játékiparban

Idén a fejlesztők, valamint a hardver, és egyéb kiegészítők gyártói a szokásosnál is jobban kivették részüket az áprilisi bolondozásból, a csapatok kreativitásától, egyéni stílusától függően egészen ütős videókkal, és ötletekkel álltak elő április elsején.

A különféle kiegészítőket gyártó Nyko például különleges 3D szemüveget reklámozott, melyet a 3DS konzolhoz készítettek, ami alapvetően mindenféle szemüveg nélkül is 3D élményt nyújt a felhasználóinak. A speciális okuláré különlegessége, hogy nincsen benne lencse, és a kialakításának hála szinte biztosan megmarad a helye is a felhasználók orrnyergén.

A Bioware az elvileg idén megjelenő új The Old Republic című Star Wars MMO kapcsán adott ki néhány új videót, melyeken a sokak által hiányolt wookie verzió nézhető, illetve hallgatható meg. A játékosok ugyanis a számos honosított változatot látva szinte egy emberként követelték, hogy elkészüljön a Chewie nyelvére lefordított verzió is, a videók alapján most már végre azt is megtudhatjuk, milyen, ha egy wookie flörtölni kezd. Ráadásként a fejlesztők ebben a változatban az átalakított grafikus felülettel is a szőrmókok kedvében szeretnének járni.
A Blizzard szokás szerint nagyon termékeny volt, több anyaggal, ötlettel is jelentkeztek. A legviccesebb videón kétségkívül a StarCraft II Kinectre optimalizált változata látható, amelyből kiderül, hogy a híresen profi koreai játékosok is legyőzhetőek, persze ehhez két nyugati gamer igazi összefogására van szükség. Emellett azt is megmutatták, milyenek lesznek a World of Warcraft új, teljesen sötétben játszódó dungeon-jei , illetve azt, hogy milyen borzalmakra lesz képes a Diablo III-hoz kiadott iPhone app.

A The Witcher-sorozatot fejlesztő CD Projekt egy vadiúj szerepjátékot jelentett be, a THE BARD: Saviors of Queens egyik különlegessége, hogy a könnyű fokozat annyira egyszerű lesz, hogy azt kiválasztva a program konkrétan végigjátssza saját magát. A mandolin harcrendszer mindenképpen nagyon ígéretesen hangzik, és a fejlesztők külön kiemelik, hogy a hosszú évek munkája valóban gyümölcsöző lesz, a teljes végigjátszáshoz legalább két órára lesz szükség.

Semmiképpen sem szabad megfeledkezni az év egyik leginkább várt játékáról, mely a jól ismert sci-fi lövölde, a Halo nyomdokaiba lép. A Bungie távozása után a 343 Indutries vette át a sorozat fejlesztését, az első általuk készített epizód a várakozásoknak megfelelően teljesen új irányt követ, és persze a Microsoft támogatásának hála a Kinect mozgásérzékelős vezérlő is fontos szerephez jut.

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek