Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Látványos magazinolvasó lapozás funkcióval

A Ghacksen találtunk rá a Martview nevű ingyenes szoftverre, amelyet kifejezetten arra terveztek, hogy PDF formátumú magazinokat lehessen kényelmesen olvasni rajta a monitoron. A program nem csak a merevlemezen lévő fájlokat tudja megnyitni, de el lehet érni belőle egy online újságkatalógust is, az abban lévő elektronikus újságokat egyetlen kattintással letölti, egy másodikkal pedig meg is nyitja.

Lapozni az egér görgőjével vagy a kurzorral lehet, még a virtuális lapok hajtását is animálja a program.  A készítők elhárítják a felelősséget a felhasználók által feltöltött tartalmak elől, de még biztosan meggyűlik a bajuk a kiadók jogászaival, mert számos fizetős újság elérhető a kínálatban. Legalábbis e sorok írásakor.

0 Tovább

Magyar szöveget is felismer a Google Docs

A Techbázis cikkéből kiderül, hogy a Google Dokumentumok nevű online szövegszerkesztőjének tudása fontos új funkcióval bővült. A Docs mostantól magyar nyelvű, PDF vagy JPEG fájlban feltöltött, szkennelt szövegeket is képes átalakítani szerkeszthető formájúra.

Sajnos a Google Docs csak legfeljebb két megabájt nagyságú fájlokat enged használni, így teljes könyvek átalakítására a szolgáltatást nem lehet használni, ahogyan bonyolult tördelésű, szkennelt újságcikkeket sem tud feldolgozni. Bővebben az új funkcióról itt olvashat.

0 Tovább

Nyomtathatatlan PDF már Windows alá is

Innen lehet letölteni a WWF fájlok létrehozására szolgáló kliensprogramot

A WWF környezetvédő szervezet néhány hónapja jelentette be, hogy létrehozott egy új fájlformátumot, a .wwf-et, amely tulajdonképpen egy olyan PDF dokumentumot takar, amely nem tartalmaz nyomtatási engedélyeket, így lehetetlen tartalmát kinyomtatni (vagyis csak az állomány feltörésével lehetséges). Ezzel a formátummal a természetvédők a fák védelme érdekében kívánnak kampányolni.


A wwf fájlok előállítására szolgáló ingyenes segéd eddig csak Macintoshra volt elérhető, szerdán azonban debütált Windows XP vagy újabb rendszereken is futtatható változat.

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek