Hölgyeim és Uraim, azt hiszem, ez az év egyik legjelentősebb videojáték-híre: Márciusban jön a Death Rally felújított változata iPodon és iPhone-on. Mint tudjuk, az Apple iOS az érintős kütyüknek köszönhetően az egyik legkedveltebb játékplatform újabban, a Death Rally pedig az egyik legjobb, egyszerűségében is zseniális akotás volt a PC-gaming virágkorában, valamikor a kilencvenes évek derekán, így azután tényleg régóta kiáltott egy korszerű feldolgozásért.

A játékötlet egyszerű, de nagyszerű: körbe-körbe kell menni egy felülnézeti pályán egy sportkocsival, amivel lőni, lökdösni és szurkálni is tudjuk az ellenfeleket, nem beszélve a pálya elaknásításáról. Ez meglehetősen nehézzé teszi a versenyzést, tekintve, hogy egy-egy győzelem vagy vereség pár pixelen, akarom mondani, pár tizedmásodpercen múlik, és a pálya is olyan szűkös, hogy egy-egy rossz mozdulat visszavetheti az egész versenyzői karriert.

A kocsi javítására, a munícióra, az egyre jobb fegyverekre és egyre gyorsabb járművekre való pénz pedig csak akkor jön össze, ha nyerünk, így aztán órákat lehet elmolyolni a játékkal - de a pár perces futamok és az egyszerű upgrade-rendszer miatt bármikor félre lehet tenni és elő lehet venni ismét, nincs miből kizökkenni egy hosszabb szünettel. Már csak ezért is remek platform lehet a szoftverhez az iPhone/iPad platform.

Aki addig sem bír magával, nosztalgiázhat kicsit az 1996-ban kiadott, nagyon hangulatos eredeti változattal PC-n.