Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

2D-sre alakítja a térmozit a speciális szemüveg

Nem mindenki viseli jól a 3D-s mozit, vannak akikből a két különböző kép durva fejfájást vált ki. A migrénesek megmentésére készült el a 2D-s mozinéző szemüvet, ami a passzív 3D technológiát használó - tehát különbözően polarizált fénnyel dolgozó - mozik vetítéseit alakítja vissza hagyományos kétdimenziós élménnyel.

A térhatású mozinak az a trükkje, hogy az egyik lencse az A képet, a másik lencse a B képet szűri ki, így a két szemünkre különböző kép vetül. Ez elég az agynak ahhoz, hogy összerakja a térbeli képet. Hagyományos szemüvegben ülve, amely nem szűr semmit az A és a B képet is látjuk mindkét szemünkkel, és ez elmosott képet eredményez. A 2D szemüveg ezzel szemben ugyanaz a képet szűri, így nem terheli a szemet, és kristálytiszta képet élvezhetünk.

A szemüveget tíz dollárért lehet megrendelni a 2d-glasses.com-ról.

0 Tovább

Ős-3D-t használ az új táblagép

Az LG G-Slate nevű táblaszámítógépén  akár térhatású videókat is lehet majd nézni, sőt, akár felvenni is. Sajnos azonban a táblagép a meglehetősen elavult piros-kék lencsével ellátott szemüveges megoldást támogatja.

A 9 colos érintőképernyővel szerelt LG G-Slate belsejében már kétmagos Nvidia Tegra 2 lapka működik majd, az egy gigahertzen működő processzor grafikus megjelenítőjével kiegészülve akár full-HD-s videók lejátszására is képes.

Emellett az eszköz akár 3D-s videó lejátszására, illetve felvételére is képes, mivel hátlapjába egy speciális, dupla optikával rendelkező digitális kamerát építettek be. Ugyanakkor az AP hírügynökség beszámolója szerint az eszköz meglehetősen elavult technológiát támogat, mivel piros-kék lencsével ellátott szemüveg jár majd hozzá.

Az Android legfrissebb, 3.0-s, Honeycomb kódnevű változatát használó ketyere 32 gigabájtos tárhellyel rendelkezik, várható ára és pontos megjelenési ideje még nem ismert.Az LG G-Slate nevű táblaszámítógépén  akár térhatású videókat is lehet majd nézni, sőt, akár felvenni is. Sajnos azonban a táblagép a meglehetősen elavult piros-kék lencsével ellátott szemüveges megoldást támogatja.
A 9 colos érintőképernyővel szerelt LG G-Slate belsejében már kétmagos Nvidia Tegra 2 lapka működik majd, az egy gigahertzen működő processzor grafikus megjelenítőjével kiegészülve akár full-HD-s videók lejátszására is képes.
Emellett az eszköz akár 3D-s videó lejátszására, illetve felvételére is képes, mivel hátlapjába egy speciális, dupla optikával rendelkező digitális kamerát építettek be. Ugyanakkor az AP hírügynökség beszámolója szerint az eszköz meglehetősen elavult technológiát támogat, mivel piros-kék lencsével ellátott szemüveg jár majd hozzá. Az Android legfrissebb, 3.0-s, Honeycomb kódnevű változatát használó ketyere 32 gigabájtos tárhellyel rendelkezik, várható ára és pontos megjelenési ideje még nem ismert.

0 Tovább

Csinosan a moziban: Gucci 3D-szemüveg

Nem kell már a moziban kiosztott csúnya búvárszemüvegeket idéző szemüvegben feszengeni az IMAX mozikban. A hatalmas piaci rést látva a Gucci kiadta saját 3D-s szemüvegét potom 225 dollárért. Az inkább sportos lookra vágyóknak van olcsó 150 dolláros Oakley is.

 

A következő lépésnek azt lehet, hogy az otthoni 3D-s megjelenítőkhöz is megjelennek a csinosabb szemüvegek, leváltva a vastagkeretes SZTK-dizájnt.

0 Tovább

Letöltendő

blogavatar

Ha találsz egy jó appot, játékot vagy szoftvert, oszd meg velünk is a techbazis@origo.hu címen!

Utolsó kommentek