Furcsán köszöntötte olvasóit Mark Russinovich, a Windows lelkének egyik legnagyobb ismerője. A guru azt mutatta be egy hosszú írásban, hogyan lehet ünnepi színűre állítani a legrettegettebb képernyő, a kék halált.

A módszer nem való a gyáváknak vagy a bizonytalan kezű felhasználóknak: a kék halál átszínezéséhez könyékig kell turkálni a Registryben, speciális hibakereső módban kell indítani a rendszert, ráadásul azt is meg kell adni, hogy a hibaképernyő megjelenítése után ne próbáljon automatikusan újraindulni a gép. Amennyiben ezek megvannak, már csak a rendszer legmélyén kell átírni két értéket. A rendszer összedöntését a felhasználóra Russinovich, felhívva a figyelmet arra, hogy a Not My Fault nevű eszköz egy gombnyomással elő tudja hozni az összes Windows hibát.

A módszer kipróbálását nem ajánljuk senkinek - mi sem próbáltuk meg egyelőre - de jó tudni, hogy meg lehet ezt is csinálni a Windowsban. Aki mégis nekifut, és pórul jár az a karácsony és szilveszter közti napokra időzíthet rendszer telepítést, és új Windows-szal kezdheti 2011-et.