Idén a fejlesztők, valamint a hardver, és egyéb kiegészítők gyártói a szokásosnál is jobban kivették részüket az áprilisi bolondozásból, a csapatok kreativitásától, egyéni stílusától függően egészen ütős videókkal, és ötletekkel álltak elő április elsején.

A különféle kiegészítőket gyártó Nyko például különleges 3D szemüveget reklámozott, melyet a 3DS konzolhoz készítettek, ami alapvetően mindenféle szemüveg nélkül is 3D élményt nyújt a felhasználóinak. A speciális okuláré különlegessége, hogy nincsen benne lencse, és a kialakításának hála szinte biztosan megmarad a helye is a felhasználók orrnyergén.

A Bioware az elvileg idén megjelenő új The Old Republic című Star Wars MMO kapcsán adott ki néhány új videót, melyeken a sokak által hiányolt wookie verzió nézhető, illetve hallgatható meg. A játékosok ugyanis a számos honosított változatot látva szinte egy emberként követelték, hogy elkészüljön a Chewie nyelvére lefordított verzió is, a videók alapján most már végre azt is megtudhatjuk, milyen, ha egy wookie flörtölni kezd. Ráadásként a fejlesztők ebben a változatban az átalakított grafikus felülettel is a szőrmókok kedvében szeretnének járni.
A Blizzard szokás szerint nagyon termékeny volt, több anyaggal, ötlettel is jelentkeztek. A legviccesebb videón kétségkívül a StarCraft II Kinectre optimalizált változata látható, amelyből kiderül, hogy a híresen profi koreai játékosok is legyőzhetőek, persze ehhez két nyugati gamer igazi összefogására van szükség. Emellett azt is megmutatták, milyenek lesznek a World of Warcraft új, teljesen sötétben játszódó dungeon-jei , illetve azt, hogy milyen borzalmakra lesz képes a Diablo III-hoz kiadott iPhone app.

A The Witcher-sorozatot fejlesztő CD Projekt egy vadiúj szerepjátékot jelentett be, a THE BARD: Saviors of Queens egyik különlegessége, hogy a könnyű fokozat annyira egyszerű lesz, hogy azt kiválasztva a program konkrétan végigjátssza saját magát. A mandolin harcrendszer mindenképpen nagyon ígéretesen hangzik, és a fejlesztők külön kiemelik, hogy a hosszú évek munkája valóban gyümölcsöző lesz, a teljes végigjátszáshoz legalább két órára lesz szükség.

Semmiképpen sem szabad megfeledkezni az év egyik leginkább várt játékáról, mely a jól ismert sci-fi lövölde, a Halo nyomdokaiba lép. A Bungie távozása után a 343 Indutries vette át a sorozat fejlesztését, az első általuk készített epizód a várakozásoknak megfelelően teljesen új irányt követ, és persze a Microsoft támogatásának hála a Kinect mozgásérzékelős vezérlő is fontos szerephez jut.